torsdag 24 september 2009

Stängt sista söndagen i månaden

Nu har höstens öppettider skrivits in på hemsidan. Observera att vi har stängt nu på söndag 27/9 eftersom det är sista söndagen i månaden. Välkomna tillbaka 4 oktober!  

SeitanbilderKön ringlade lång när Folkkök öppnade i söndags. Alla i kön fick dock mat (men den tog tyvärr slut strax före stängning). 

På menyn stod stekt seitan och stekt sojakött med klyftpotatis, grönkålsstuvning och sallad med morot, äpple och russin. Färsk grönkål, potatis samt lite lök köptes på Bondens egen marknad. Till efterrätt serverades smaskiga wienerbröd med vaniljsmak och choklad. 

Seitan serverades även i våras och då publicerade vi recept på det, testa gärna att göra själv! Glutenmjöl finns att köpa på bageriet i Ica Maxi samt på Ica Mariehem. 

Såhär ser seitansteken ut efter att den kokats men innan den har skurits i bitar och stekts. 

onsdag 9 september 2009

Premiär den 20:e september med seitan!

Nu har vi haft uppstartsmöte. Det var en positiv anda med 4 nya personer som kom på mötet. Det är otroligt värdefullt för de som varit med lnge när det kommer nya.

Sprid gärna ordet om att Folkkök startar igen söndagen den 20:e september! Dagen till ära återkommer fjolårets succe med stekt seitan på premiären.

Även denna termin kommer Folkkök vara öppet alla söndagar utom den sista i varje månad (undantaget december då vi avslutar terminen den 13/12).

Vi välkomnar även fler som vill komma och hjälpa till. Kontakta oss så sätter vi in dig på mailinglistan.

Vi ses där!

fredag 4 september 2009

Uppstartsmöte på onsdag

Folkköks uppstartsmöte för terminen blir nu på onsdag 9 september kl 18.00. Platsen är Lindellcaféet på universitetet (vid sofforna på baksidan av själva cafeterian). 

På mötet kommer det att bestämmas vilken meny vi ska ha och andra viktiga saker kring Folkkök. Kanske har du någon ide som du gått och tänkt på om hur Folkkök kan bli bättre? Nu har du chansen att påverka! Alla är välkomna! 

Om du inte vill gå på möte men vill hjälpa till i köket får du gärna höra av dig så skrivs du upp på listan över folk som kan jobba. Att stå på listan innebär absolut inte att en behöver jobba varje gång, varje liten insats är värdefull.