torsdag 31 januari 2008

Smörgåstårta

I söndags 27/1 hade Folkkök premiär för terminen. På menyn stod det smörgåstårta.Recept smörgåstårta


Fyllning lager 1
Tartex och bostongurka blandas.

Fyllning lager 2
Soltorkade tomater, paprika, rödlök och oliver blandas i mixer.

Fyllning lager 3
Linsröra = röda linser kokade med hackad lök. Krydda efter behag.

På toppen:
Havregrädde, soyghurt (sojayoghurt) och sour supreme (soja-creme fraiche) blandas med dill, svart tångkaviar (den röda är ej helt vegansk), senap och salt efter smak.
En billigare variant är havregrädde blandat med kavlis fettria majonnäs (som är vegansk) dill, tångkaviar, senap och salt.)

Lägg ut bröd (ex. fomfranska) på en plåt eller bricka, pensla eventuellt med olja så blir inte brödet så torrt. Bred på fyllning och lägg på ett nytt lager bröd, pensla med olja och fortsätt så tills fyra lager bröd är utlagda med fyllning emellan. På översta lagret och sidorna brer du gräddblandningen. Garnera med allt möjligt som du gillar, tex tomat, gurka, vindruvor, citron, dill, salladsblad, majs och avokado.

Folkkök har fått en blogg!

Denna blogg är tänkt att fungera dels som en hemsida där det finns permanent information om Folkkök Umeå, såsom meny, info om Folkkök och kontaktinformation. Dels är den tänkt att fungera som en blogg där vi kontinuerligt lägger upp recept på Folkköks mat och annat intressant.

Ni får gärna kommentera recepten, maten eller andra saker gällande Folkkök via bloggen. Vi vill gärna ha respons för att göra Folkkök så bra som möjligt.

Välkommen!